De bedste måder at holde din printer sikker på

Sørg for at bruge printerkryptering

Udskriftsjob kan opfanges, når vi sender dem til printeren. Hvis din organisation bruger kryptering, konverteres udskriftsjobs til en kompleks kode, således at hvis de opfanges, vil hackerne ikke kunne få fat på de følsomme oplysninger, dokumentet måtte indeholde.

Ligeledes bør harddiske i din printer eller multifunktionsmaskine (MFP) også krypteres, da de bruges til at lagre udskriftsjobs og oplysninger knyttet til dine dokumenter. Dette vil tilføje endnu et lag databeskyttelse til din organisations informationssikkerhed, hvilket gør hackerens jobbet meget vanskeligere – selv hvis han eller hun skulle formå at få adgang til din MFP’s harddisk.

Begynd at bruge et godkendelsessystem

I nutidens organisationer er det ganske enkelt ikke en god ide at lade hvem som helst til sende udskriftsjobs til din printer eller MFP. Der er mange gode grunde til at anvende godkendelsessystemer. En af disse grunde er at sikre, at uvedkommende ikke kan få adgang til udskriftskøen eller sende skadelige filer til enheden.

En anden fordel ved et godkendelsessystem er ganske enkelt registrering – en virksomhed med et godkendelsessystem kan være sikker på, at alle udskriftsjobs knyttes til et navn, en tid og en enhed.

Godkendelsessystemet kan også nedbringe virksomhedsomkostningerne, eftersom de ansatte sandsynligvis vil være mere ansvarlige og udvise større hensyn, inden de sender ti dokumentsider til printeren, når de egentlig kun skal bruge den ene side.

Skift straks dine adgangskoder efter opsætningen af din enhed

Printere og MFP'er leveres altid med en standardadgangskode – og det ville være meget uklogt at fortsætte med at bruge denne adgangskode.

Som Peter Wood, kendt etisk hacker og CEO for First Base Technologies, sagde til David W. Smith og Eureka:

“... hackere kender alle standardadgangskoderne og deler oplysningerne, endda offentligt,”

Efter at have installeret kontorets nye printer eller multifunktionsmaskine er det bydende nødvendigt at ændre standardadgangskoden for at sikre printeren.

Hold alle dine printere opdaterede

Opdatering af din printers eller MFP’ers firmware mindsker risikoen for et brud på datasikkerheden. Hackere angriber hjemmesider, servere og enheder, der ikke er opdaterede, da de ved, at sikkerhedsforanstaltningerne ikke er nye og har flere huller, der kan udnyttes.

Derfor er det uhyre vigtigt, at firmwaren (den permanente software, der er programmeret ind i printeren og får den til at virke) i din printer altid er opdateret, hvilket også gælder printerdriverne, hvilket ofte overses.

Hold fysisk øje med dine printere

En af de mest almindelige ting, der fører til datalækage, er den tilsyneladende harmløse fejl at glemme udskrevne dokumenter. Hvis enheden er placeret i et hjørne eller et afsides sted på din arbejdsplads, kan man nemt komme til at efterlade udskrevne dokumenter i bakken – dokumenter, der måske indeholder følsomme oplysninger.

Når vi tænker på et brud på persondatasikkerheden, forestiller vi os som oftest en hacker, der på en eller anden måde opnår adgang til en server eller computer, men mange hackere går fysisk ind i de pågældende virksomheders bygninger, så et uforsigtigt efterladt dokument i en printerbakke vil altid være et let bytte.

Find ud af, hvilke tjenester og processer du skal bruge, og deaktiver så dem, du ikke har brug for

Printere og i særdeleshed multifunktionsmaskiner har en masse nyttige indbyggede funktioner, men din organisation har med al sandsynlighed kun brug for nogle få af disse funktioner.

Disse funktioner har hver især systemprocesser, der konstant er nødt til at køre og være klar til at blive aktiveret eller udløst. Dette betyder naturligvis, at jo flere processer der kører, jo flere adgangspunkter tilbyder enheden de hackere, der forsøger at begå brud på persondatasikkerheden.

Det kan tage lidt tid, men hvis du finder ud af, hvilke af din kontorprinters processer du skal bruge, og hvilke du ikke skal, og dernæst deaktiverer de unødvendige processer, får du en både hurtigere og mere sikker printer.

Vælg en sikker printer

Dette er det nemmeste råd at følge og måske det mest oplagte. Valget af en sikker printer er altafgørende for at opnå efterlevelse af GDPR-forordningen og dermed sikre, at organisationen undgår de enorme bøder, der gives til de organisationer, der oplever brud på persondatasikkerheden.

Vil du vide mere om GDPR, så klik her for gratis rådgivning.

Scroll to top